03_banner.jpg

Rabobank Rabo Clubkas 2017

Clubkas

Campagne

>

Wat is de Rabobank Clubkas Campagne?
De leden van Rabobank Horst Venray mogen via de Rabobank Clubkas Campagne een bedrag van € 125.000 verdelen over verenigingen en stichtingen in het werkgebied. Elk meerderjarig lid krijgt de mogelijkheid een vijftal stemmen te verdelen onder de clubs die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen, hoe hoger de financiële ondersteuning voor de betreffende vereniging of stichting. Op deze manier wil Rabobank Horst Venray bijdragen aan het verenigingsleven, een belangrijk onderdeel van een vitale samenleving. De Rabobank Clubkas Campagne komt voor een groot aantal verenigingen en stichtingen in de plaats van sponsoring en donaties.

Zo werkt het
In de stemperiode van 26 september tot 10 oktober bepalen de leden van de Rabobank Horst Venray hoe dit bedrag wordt verdeeld. Elk meerderjarig lid ontvangt hiervoor per post een stemkaart. Met een unieke code kunnen zij vervolgens online stemmen, waarvan hij of zij er maximaal twee op dezelfde vereniging of stichting mag uitbrengen. Het is overigens niet verplicht alle stemmen uit te brengen. Nadat alle stemmen uitgebracht zijn, wordt het totaalbedrag gedeeld door het totaal aantal uitgebrachte stemmen. Tijdens de finale-avond op 21 november wordt bekendgemaakt wie de grote winnaars zijn van de Rabobank Clubkas Campagne en hoe het geld verdeeld wordt onder alle deelnemende verenigingen en stichtingen.

STEM OP
STICHTING HEEMKUNDE HEGELSOM


De Stichting Heemkunde Hegelsom verzamelt gegevens over het heden en verleden van ons kerkdorp, zodat de geschiedenis voor het nageslacht bewaard blijft.

Met de bijdrage die ontvangen wordt uit de Rabobank Clubkas Campagne zal de verouderde website worden vernieuwd, zodat de verzamelde gegevens en foto’s aan de Hegelsomse inwoners en andere geïnteresseerden getoond kunnen worden.


Wij rekenen op uw stem, waarvoor dank!

Inventarisatie Hegelsomse kippen- en eendenbedrijven

Naast de bonenteelt (staakbonen) is ons dorp vooral bekend geworden vanwege de vele kuikenbroederijen en kippenbedrijven, welke er in het verleden waren. Zelfs de carnavalsvereniging D’n Tuutekop ontleend hieraan haar naam.

De Stichting Heemkunde Hegelsom is nu begonnen met het in beeld brengen van de vele kippen- en eenden bedrijven, welke er in het verleden in ons dorp zijn geweest en welke er nu nog zijn.

Om een volledig beeld hiervan te krijgen, hebben wij uw hulp nodig. Hebt u informatie of foto’s, dan kunt u deze inleveren bij Lau Buijssen, Holstraat 21b, telefoon 077-398 39 83. Deze informatie kunt u ook sturen naar het e-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Vrijwilligers gevraagd voor het digitaliseren van Kadasterkaarten en persoonsgegevens

Heel veel mensen doen onderzoek naar het verleden, hun familiestamboom, het verleden van hun woning of stad en hun bewoners, archeologie, notarisaktes, oude foto’s enz. Helaas gaat hiervan veel verloren. Zes jaar geleden werd in Zuid-Limburg een ambitieus project gestart, het “AEZEL-projek” (Archief voor Erfgoed van Zuid-Nederlandse Eigenaren en Leefgemeenschappen), met als doel deze versnipperde erfgoed informatie in Limburg te digitaliseren, centraal op te slaan en voor een breed publiek toegankelijk te maken via het internet. Nadere informatie over het project is te vinden op de website www.aezelprojek.nl

Lees meer...

Verplaatsing H. mis bij St. Joriskapel naar kerk Hegelsom

Vanwege de slechte weersvoorspelling is de H. mis morgenvroeg om 9.30 uur bij de St. Joriskapel verplaatst naar de kerk in Hegelsom.

 

Meer artikelen...