06_banner.jpg

Tentoonstelling “Hegelsom vroeger en nu”
Op zondagmiddag 8 november a.s. wordt van 14.00 tot 17.00 uur in gemeenschapshuis Debije door de Stichting Heemkunde een tentoonstelling gehouden met als thema “Hegelsom vroeger en nu”.
In deze tentoonstelling zullen foto’s te zien zijn van Hegelsom van vroeger en nu. Zo krijgt u een beeld van de ontwikkeling van ons dorp.
Noteer alvast deze datum!

Gezellige RABO fietsdag

SAM 1680b 650px

Lees meer...

Uitslag fotowedstrijd opening Grensposten (06-05-2015)

Op zondag 5 april jl. heeft de feestelijke opening plaatsgevonden van de 8 grensposten, die samen het woord Hegelsom vormen. De 8 kunstwerken staan aan de toegangswegen naar ons dorp.
Bij gelegenheid van deze feestelijke opening werd er, op verzoek van de Stichting Tuutetrek, een fotowedstrijd gehouden door de Stichting Heemkunde Hegelsom.

 

Op Koningsdag zijn tijdens het Hegelsomse Oranjefeest door voorzitter Graad Tillemans van de Stichting Heemkunde Hegelsom de 4 prijswinnaars bekend gemaakt.

Lees meer...

Hegelsom, ruim 70 jaar geleden (29-04-2015)

Op 5 mei vieren we weer bevrijdingsdag. Dit jaar is het 70 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.
In 1942 en 1943 werd Hegelsom ook getroffen door het oorlogsgeweld. Om in herinnering te houden het neerstorten van een vliegtuig in 1943.
In de nacht van 4 op 5 mei 1943 werd de “oude Heijn” getroffen door het noodlot. De Heijn was van oorsprong een pachtboerderij van het Kasteel in Horst en lag aan de zandweg tussen de huidige Heijnenstraat en de Stationsstraat. Een oude put en een klein schuurtje zijn nog de enige overblijfselen.

Lees meer...

Meer artikelen...